Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kurczaka w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 kg
pomarańcze 1 kg
papryka czerwona 0,5 kg
cebula biała 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kurczaka w pomarańczach

pierś z kury umyć i pokroić w kwadraty(średniej wielkości).Z 0,5kg pomarańczy przygotować sok wyciskając je, a drugie 0,5kg obrać ze skóry i poporcjować na kwadraty. Cebule obrać i pokroić w kółeczka, aby była możliwość nabicia na patyczki grillowe, papryke umyć i pokroić w dużą kostkę. Pokrojoną pierć namoczyć w soku z pomarańczy najlepiej kilka godzin przed przygotowaniem, następnie nabijać ją wraz z cebulą, pomarańczami i papryką na patyczki i smażyć na grillu ok20min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak