Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos zielono-żółty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
kukurydza 150 g
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
peperonni
sól
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos zielono-żółty

Cebulę, paprykę i ogórki pokroić drobno. Podsmażyć z kukurydzą, dodać peperonni, 2 łyżki wody, 2 łyżki oliwy, cukier i mąkę rozrobioną w wodzie, dodać sól i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 18.03.2011 13:02
fajny ten sosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak