Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki postne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
kapusta włoska kilka dużych liści
pieczarki 60 dag
cebula 2-3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
chili
kostka rosołowa 2 szt
masło 6 łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki postne

Ziemniaki obieramy, 6 gotujemy i ścieramy na tarce,a 3 ścieramy surowe i odlewamy z nich wodę..Mieszamy razem.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno ,a następnie smażymy na maśle- dodajemy do ziemniaków. Przyprawiamy.
Liście kapusty parzymy gorącą wodą- zawijamy w nie farsz, formując duże gołąbki.
Układamy je ciasno w brytfance lub dużym garnku, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy ok.25- 30 min.
Gotowe gołąbki możemy jeść w całości lub też pokroić w plastry i obsmażyć na maśle z obu stron. Znakomicie smakują nie tylko z sosem pomidorowym, ale też z grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 02.12.2011 15:49
fajne
Iwona45 26.11.2011 22:31
fajny obiadek
iza15 24.09.2011 22:37
pyszne
kuklik 13.09.2011 17:11
bardzo interesujące
magical66 02.09.2011 18:00
dobry pomysł
Natalia40 19.08.2011 15:03
extra
Natalia40 19.08.2011 15:03
extra
jolaxa1 15.07.2011 17:22
super
Barbara/zuza22_85 01.07.2011 22:06
fajne danie
Gonia555 26.06.2011 18:06
pyszne
Iwona45 09.06.2011 10:08
super
kanu83 23.05.2011 13:57
super
m1monika 13.04.2011 20:54
jeszcze takich nie jadłam :-)
Ewelina38 11.04.2011 12:38
świetny przepis, muszę spróbować
Grazyna0211 07.04.2011 16:17
fajne danie
IKrakowianka 01.04.2011 22:35
Super pomysl
Izabela28 07.02.2011 20:06
Pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak