Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta 1 kg
cebula 3 szt
śmietana 1 szkl
mąka 2 lyżki
koncentrat pomidorowy 3 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty na żeberkach

Pokrojone mięso zalać gorącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną cebulę i poszatkowaną kapustę. Do ugotowanej zupy dodać koncentrat pomidorowy, mąkę wymieszaną ze śmietaną i przyprawić do smaku. Zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.03.2012 09:38
smaczna
mehia 12.06.2011 10:00
lubię taką
mehia 12.06.2011 10:00
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak