Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z mozzarellą i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
rosół 600 ml
sól
pieprz
bazylia pęczek
ryż dag
pomidor 2 sztuki
mozzarella 30 dag
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z mozzarellą i cukinią

Cebulę i bazylię siekamy, gotujemy w rosole.Ryż (surowy) przekładamy do natłuszczonej formy, zalewamy rosołem. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 stopni. Cukinię, pomidory, ser kroimy w plasterki i wykładamy nimi zapieczony ryż. Piezemy bez przykrycia 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.12.2010 13:10
mniam mniam
iwa643 17.12.2010 07:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak