Sposób przygotowania

żeberka opłukać,pokroić na porcje,natrzeć solą i oprószyć pieprzemchili rożciąć wzdłuż wyjąć gniazdo nasienne opłukać i pokroić w drobną kosteczkę,cebulę i czosnek obrać,czosnek przecisnąć przez praskę,cebulę posiekaćwszystkie rozdrobnione składniki wsypać do miseczki,dodać gożdziki i ziele angielskie,oliwę ocet winny,wymieszać marynatę i polać nią żeberka,przykryć i odstawić na 3 godz.w żaroodpornym naczyniuułożyć zamarynowane kawłki żeberek wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.i piec ok.35min.od czsu do czasu przewrócić mięso aby się zrumieniło z obu stron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię pikantne potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !