Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg.
cebula
czosnek 4 ząbki
ocet winny 4 łyżki
oliwa 7 łyżek
chili 1 szt.
sól do smaku
goździki mielone 1 szczypta
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka na pikantnie

żeberka opłukać,pokroić na porcje,natrzeć solą i oprószyć pieprzemchili rożciąć wzdłuż wyjąć gniazdo nasienne opłukać i pokroić w drobną kosteczkę,cebulę i czosnek obrać,czosnek przecisnąć przez praskę,cebulę posiekaćwszystkie rozdrobnione składniki wsypać do miseczki,dodać gożdziki i ziele angielskie,oliwę ocet winny,wymieszać marynatę i polać nią żeberka,przykryć i odstawić na 3 godz.w żaroodpornym naczyniuułożyć zamarynowane kawłki żeberek wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.i piec ok.35min.od czsu do czasu przewrócić mięso aby się zrumieniło z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 26.11.2013 10:13
super mięsko
Wafelek2601 03.05.2011 21:54
lubię pikantne potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak