Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0,6 kg.
por 1 szt.
chili 1 szt.
czosnek 4 ząbki
wino białe 50 ml.
oliwa 6 łyżek
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
ryż 2 szkl.
cebula
marchewka
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
rodzynki 2 łyżki
migdały płatki 2 łyżki
bulion 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z wątróbką

wątrobę wymoczyć pokroić na kawałki,wymieszać z winem,oliwą oraz posiekanym chili,czosnkiem,imbirem,marynować ok.20min.następnie wątrobę oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na maśle,przygotować pilaw:cebulę posiekać i zeszklić na maśle,wsypać ryż i smażyć 3min.aż stanie się szklisty,zalać bulionem,dołożyć pokrojoną marchewkę i rodzynki,przyprawić do smaku,gotować ok.25min.dodać płatki migdałowe,na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pokrojony por,dodać wątróbkę,skropic resztą marynaty,smażyć ok.3min.podawać z pilawem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2012 08:31
smaczna
MAR3STA 17.12.2010 21:10
nigdy takiej nie jadłam, czas spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak