Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z pomarańczami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 łyżka
pomarańcza 1 szt
rosół 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z pomarańczami

Wątrobę podzielić na plastry, obtoczyć w mace i usmażyć na zloty kolor, oprószyć solą i pieprzem.Cebulę posiekać, usmażyć, dodać zmiażdżony czosnek, tymianek i rosół, zagotować. Ułożyć wątróbkę na niej sos z cebuli i plastry pomarańczy na wierzchu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.02.2014 07:26
z pomarańczą nie jadłem,ciekawe
Iwona51
Iwona51 08.10.2011 10:06
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak