Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynki w czekoladzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rum 1/2 szklanki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynki w czekoladzie

Rodzynki maczamy w rumie najlepiej jeśli będą one maczać się całą noc, dzięki temu dobrze wchłoną. Następnie odcedzamy je i wrzucamy do garnuszka z roztopioną polewą czekoladową i 1 łyżką oleju palmowego. Delikatnie mieszamy by rodzynki z każdej strony pokryły się czekoladą a następnie wykładamy je na talerzyk. Pozostawiamy tak na 30 min. a następnie ponownie polewamy je polewą. Wkładamy do lodówki na 15-30min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.03.2016 11:10
Szkoda, że nie ma przepisu na tą polewę bo gotowców nie kupuję.
RenataZ-et 12.05.2013 21:32
bardzo fajne :D
IKrakowianka 13.05.2012 20:17
pychotki
caffee_tea 07.04.2012 11:53
lubie to
Justyna Jussstiii 06.10.2011 08:56
Super!
Justyna Jussstiii 06.10.2011 08:56
Super!
Krzysztof42 14.09.2011 15:59
mniam uwielbiam
Anna146 26.05.2011 07:15
pychotka
IlonaAlbertos 23.06.2010 11:38
Szybka przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak