Sposób przygotowania

Gruszki obrać, podzielić na połówki. Ok 2 szklanek wody zagotować z 1 łyżką cukru, skórką pomarańczową oraz cynamonem, włożyć owoce, gotować kilka minut. Gruszki wyjąć z syropu i ułożyć na talerzykach. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru. Mleko zagotować. Kakao wymieszać z pozostałym cukrem i odrobiną zimnego mleka. Dodać do gorącego mleka, wymieszać, zagotować. Odstawić i wymieszać z utartymi żółtkami. Gorącym sosem zalać gruszki, ostudzić wstawiając do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    brzmi bardzo smacznie,szkoda że nie ma zdjęcia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mmmm pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !