Sposób przygotowania

Pory po oczyszczeniu i odcięciu korzonek, przekrajamy na wzdłuż na pół. Kroimy na cienkie plasterki i smażymy na patelni aż stana się szkliste. Włoszczyznę umytą zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy zioła liście laurowe, obrany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 30min. Przecedzamy i wlewamy bulion do porów. Gotujemy 15min, całość miksujemy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy na piure. Dodajemy do zupy i mieszamy. Gotujemy. Doprawiamy śmietana, gałką muszkatołową. Kromki bułki ułóż na blasze i posyp serem. Pieczemy 5min w temp. 200st. Zupę wlaną do miseczek posypujemy chili.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pewnie smaczna jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !