Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z baraniny z koprem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg
włoszczyzna 0,5 kg
czosnek ząbki 3 szt
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
śmietana 0,5 szklanki
koper posiekany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z baraniny z koprem

Mięso pokroić na porcje, natrzeć czosnkiem, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem około 30 minut. Następnie dodać obrane warzywa, liście laurowe, pieprz i ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i połączyć z 1 szklanką wywaru z baraniny, zagotować. Dodać zmiksowane warzywa z wywaru, doprawić do smaku. Do gorącego sosu włożyć mięso i posypać koperkiem. Podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.03.2014 12:06
bardzo apetyczna
mehia 02.04.2011 19:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak