Sposób przygotowania

Pianki stopić w kąpieli wodnej,dodać połowę cukru i wymieszać.Następnie dodać resztę cukru i ugnieść na elastyczną masę.Można dodać barwnik spożywczy.Masa ma konsystencję plasteliny,świetnie lepi się z niej ozdoby do tortów.3 łyżki wody najlepiej dodać gdy pianki już się trochę rozpuszczą.W końcowym etapie rozpuszczania potraktuj pianki tłuczkiem do ziemniaków,łatwiej rozbiją się resztki nie rozpuszczonych pianek.Część cukru wsypuje się do masy w garnku i miesza,resztę już na stolnicy.Masę wyrabia się do momentu,aż przestanie się lepić do rąk i przypomina dobrze wyrobioną plastelinę.Najlepiej wałkować masę,podsypując ją odrobiną mąki ziemniaczanej.Później można ją omieść pędzelkiem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !