Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok malinowy 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyzeczki
cukier waniliowy 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody. Następnie dodać 3 szklanki wody i zagotować. Ostudzić, dodać sok malinowy, cukier waniliowy i kwasek cytrynowy, wymieszać. Wylać do salaterek, wstawić do lodówki. Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.06.2013 00:23
pieknie podana
Iwusia 24.07.2012 23:25
domowe są najsmaczniejsze
Motorek 31.05.2012 10:11
pycha
Iwona51
Iwona51 20.01.2012 10:41
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak