Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻAN FASZEROWANY MIELONYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
mięso mielone 30 dkg
czosnek 1 szt.
ser żółty 10 dkg
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻAN FASZEROWANY MIELONYM

ser żółty ucieramy na dużych oczkach tarki, czosnek wyciskamy przez praskę, Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,
Bakłażana przekrojoną ugotować na parze przez około 15 -20 min
- dusimy cebulkę na patelni
-w tym czasie doprawiamy mielone solą ,pieprzem, papryką i czosnkiem.
-dodajemy podsmażona cebulkę i mieszamy.
- smażymy mięso na patelni ciągle mieszając
- Wyciągamy bakłażana i dużą łyżką usuwamy część środka
- nadziewamy bakłażan mielonym i posypujemy utartym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 25 min ( piekarnik 220 stopni C )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak