Sposób przygotowania

Budyń ugotowac z połową mleka podanego w przepisie na opakowaniu i ostudzic .Masło zmiksowac z cukrem i budyniem,a następnie podzielic na 2 części.Kakao rozpuścic w 2-3 łyżkach gorącej wody i ostudzic.Do jednej części kremu dodac kakao i wymieszac,Rodzynki umyc ,sparzyc ,namoczyc w alkoholu (najlepiej na cały dzień).i osączyc.Krążek biszkopta namoczyc dowolnym ponczem,cienko posmarowac kremem i posypac rodzynkami .Bezy namoczyc w alkoholu pozostałym po moczeniu rodzynek ,ułożyc na rodzynkach i cienko posmarowac ciemnym kremem.Na warstwie kremu połozyc drugi krążek i na tym drugim rozsmarowac drugą warstwę jasnego kremu i przykryc trzecim.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !