Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Budyń ugotowac z połową mleka podanego w przepisie na opakowaniu i ostudzic .Masło zmiksowac z cukrem i budyniem,a następnie podzielic na 2 części.Kakao rozpuścic w 2-3 łyżkach gorącej wody i ostudzic.Do jednej części kremu dodac kakao i wymieszac,Rodzynki umyc ,sparzyc ,namoczyc w alkoholu (najlepiej na cały dzień).i osączyc.Krążek biszkopta namoczyc dowolnym ponczem,cienko posmarowac kremem i posypac rodzynkami .Bezy namoczyc w alkoholu pozostałym po moczeniu rodzynek ,ułożyc na rodzynkach i cienko posmarowac ciemnym kremem.Na warstwie kremu połozyc drugi krążek i na tym drugim rozsmarowac drugą warstwę jasnego kremu i przykryc trzecim.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo smakowity krem polecam wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo1

    wiem ,bo robiłam
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    bardzo dobry i sprawdzony!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zapowiada się bardzo smacznie :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    smaczny mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też taki robię-pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna133

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajny krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Zawsze robiłam krem budyniowy do ciast, albo tortu ! mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !