Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 30 dag
ziemniaki ugotowane 50 dag
śmietana 0,5 szklanki
masło 3 łyżki
jaja 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szt
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z mięsa

Ugotowane mięso wraz z ziemniakami zemleć w maszynce. Masło rozetrzeć w donicy dodając po 1 żółtku, po łyżce masy mięsno-ziemniaczanej, pod koniec dodać ubitą pianę z jajek, estragon, sól, pieprz i wymieszać. Masę wyłożyć do przygotowanego żaroodpornego naczynia i wstawić do naczynia z wrzącą wodą, gotować pod przykryciem około 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.07.2012 23:10
bardzo ciekawy przepis
romanrafal
romanrafal 05.05.2012 13:52
ciekawe
olkaaa 17.04.2012 07:46
nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak