Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w sosie cebulowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebule 3 sztuki
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
wino czerwone 1 (półsłodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w sosie cebulowym

Mięso naciąć na 8 kotletów, posolić i posypać pieprzem. Obsmażyć na rumiany kolor na oliwie. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa i smażyć dalej. Podlać wodą i winem, dusić ok 80 minut. upieczone mięso kroić w plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 17.02.2012 08:34
pychota
Magdalena80 24.08.2011 23:30
apetycznie
eklerek 01.08.2011 22:52
pyszności
Mysiunia 10.06.2011 11:56
bardzo smaczne:)
annagebalska 29.05.2011 10:39
pycha
Ewelina38 02.04.2011 22:06
ależ pyszne jedzonko
Grazyna0211 15.03.2011 13:50
super to mięsko
IKrakowianka 06.02.2011 11:10
Świetne i jeszcze ten sosik...mniam!
Magdalena80 01.02.2011 23:35
w sosie cebulkowym- brzmi nieżle
Pati8 16.12.2010 20:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak