Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z drobiu z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 10 dag
mąka 1 łyzka
śmietana 1/2 szkl
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z drobiu z pieczarkami

Drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach masła. Wątróbki pokroić i usmażyć na pozostałym maśle. Wątróbki połączyć z pieczarkami, poddusić, oprószyć mąką, zagotować i odstawić. Następnie wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem do smaku, dodać natkę pietruszki. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.05.2013 14:07
bardzo lubie taka watrobke :)
mehia 21.05.2011 21:18
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak