Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe ciasto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
masło 10 dag
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
migdały 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe ciasto

rabarbar obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w formie żaroodpornym, posypać 1/2 szklanką cukru. Jajko ubić z pozostałym cukrem na pianę. masło zagotować ze 100 ml wody i wlać do ubitego jajka, wymieszać. Do masy jajecznej wsypać mąkę, proszek do pieczenia i zmielone migdały, dokładnie ubić. Rabarbar zalać ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.08.2012 17:41
smaczne
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 15:42
pycha
mehia 17.04.2011 18:21
extra
mehia 17.04.2011 18:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak