Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka i otartą skórkę z cytryny. do serka wycisnąć sok z cytryny, dodać do utartych żółtek.Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać ubita pianę z białek, wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni na 15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć agrest i piec kolejny kwadrans.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię ciasta z agrestem, tak przygotowanego jeszcze nie jadłam, wnioskuję pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    coś dla mojego męża ponieważ bardzo lubi ciasta z agrestem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !