Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrusowe ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
śnieżka 2 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
mandarynki 3-4 szt
herbatniki 1 opakowanie
kolorowa posypka do smaku
wiórki kokosowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrusowe ciasto na zimno

Rozrobić galaretki w połowie ilości wody niż podano na opakowaniu.Na dno tortownicy wyłożyć herbatniki.Gdy galaretki się ochłodzą,rozrobić śnieżki,każdą w 200 ml mleka.Jedną śnieżkę połączyć z 200 ml galaretki pomarańczowej,a drugą z 200 ml galaretki cytrynowej.Najpierw wlać do tortownicy pomarańczową śnieżkę,odczekać kilka minut i kolejno wlać śnieżkę cytrynową.Wstawić do lodówki na 5 minut. Wystawić tortownicę z ciastem,posypać wiórkami kokosowymi,ułożyć mandarynki,polać pozostałymi galaretkami i posypać kolorową posypką.Odstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 02.07.2011 08:42
Pyszne
m1monika 17.12.2010 16:48
pycha!!!
ElizaT 17.12.2010 08:07
niezła słodkość !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak