Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka 30 dag
żółtko jajek 2
jajko 1
kwaśna śmietana 1 łyżka
drożdże 3 dag
Cynamon mielony Prymat
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkiem

Drożdże łączymy z mąką i posiekaną margaryną oraz jajkiem ,żółtkiem sola i śmietana .Mieszamy .Zagniatamy ciasto i zawijamy w folię .Odstawiamy na noc do lodówki .Na drugi dzień obieramy jabłka i kroimy je na 8 części. Ciasto wałkujemy ,szklanka wykrawamy kółka.Do każdego wsadzamy jabłko odsypane cynamonem i formujemy pierożek.Układamy na wysmarowanej blaszce ,smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w 200* C przez około 25 minut do zarumienienia.Można urozmaicic pierożki wsadzając po kilka rodzynek do środka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.08.2013 18:22
Pyszne danie :)
alaaa 01.08.2013 11:52
z pewnością pyszne
ankaryba 25.04.2013 15:13
ale pychotka :-)
Zoso 22.05.2012 22:15
ciekawe danie
IlonaAlbertos 17.10.2011 18:18
Fajny pomysł :)
barbara11561 29.05.2011 09:47
Pyszniutkie:)
mirosława4 23.05.2011 20:31
smaczne
kochanyptysiu 16.02.2011 15:50
mniam!
ben-ka 18.12.2010 11:27
Smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak