Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe chrusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 6 szklanek
jajko 4 szt
drożdże 0,5 kostki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
olej 0,75 litra
woda 1 szklanka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe chrusty

Drożdże rozrobić w szklance wody z dodatkiem cukru i mąki i odstawić w ciepłe miejsce,aby podrosły.
Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,cukier,cukier waniliowy,wlać rozrobione drożdże i zagnieść ciasto.Ciasto rozwałkować i wyciąć chrusty.Wycięte chrusty wrzucać do rozgrzanego oleju,smażyć na złoty kolor,posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 18.11.2011 11:17
wyglądają bardzo apetycznie
LuKaSz4761 24.10.2011 08:12
super
misiek123 14.03.2011 13:11
to jest to !!!
jolajka 16.01.2011 18:38
uwielbiam takie faworki !
ElizaT 17.12.2010 08:08
robota dla wytrwałych ;))) pewnie pyszne
MAR3STA 16.12.2010 19:10
drożdżowych jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak