Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
rozmaryn 1 łyżeczka
lubczyk 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
czosnek ząbki 3 szt
cebula 2 szt
rosół 0,5 l
oliwa 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe duszone

Mięso pokroić w plasterki i zbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem i rozdrobnionymi ziołami, pozostawić na 1h. Następnie usmażyć na oliwie, przełożyć do rondla, dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku, podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.04.2012 07:46
extra
Monika193
Monika193 26.10.2011 23:17
uwielbiam bitki
FAFIK 15.09.2011 21:30
Pycha
IlonaAlbertos 11.04.2011 00:24
Uwielbiam bitki.
Margo1 04.01.2011 14:47
Też tak myślę
Iwona51
Iwona51 21.12.2010 20:55
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak