Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka czekoladowe z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 5 łyżek
biała czekolada 1 tabliczka
czekolada gorzka 2 tabliczki
mleko skondensowane słodzone 400 ml
masło 1 i 3/4 kostki
cukier biały drobny 1 szkl
mąka pszenna 1 i 2/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka czekoladowe z miodem

Kostkę masła utrzeć z połową cukru. Dodać przesianą mąkę i zagnieść na głodkie ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Piec w nagrzanym do 180\'C piekarniku 20 min. Pozostałe masło roztopić w rondelku wsypać pozostały cukier, miód i mleko skondensowane. Ciągle mieszając gotować ok 5 min., aż powstanie gęsty karmel. Wylać ciepłe na ciasto. Ostudzić. Białą i gorzką czekoladę roztopić w rondelku w kompieli wodnej, wylać na ciasto.
Po zastygnięciu czekoladę wylać na ciasto. Ciasto pokroić na dowolnej wielkości ciastka. Można posypać drobno pokrojonymi orzechami albo wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.12.2011 19:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak