Sposób przygotowania

Kostkę masła utrzeć z połową cukru. Dodać przesianą mąkę i zagnieść na głodkie ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Piec w nagrzanym do 180\'C piekarniku 20 min. Pozostałe masło roztopić w rondelku wsypać pozostały cukier, miód i mleko skondensowane. Ciągle mieszając gotować ok 5 min., aż powstanie gęsty karmel. Wylać ciepłe na ciasto. Ostudzić. Białą i gorzką czekoladę roztopić w rondelku w kompieli wodnej, wylać na ciasto.
Po zastygnięciu czekoladę wylać na ciasto. Ciasto pokroić na dowolnej wielkości ciastka. Można posypać drobno pokrojonymi orzechami albo wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !