Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
masło 20 dag
cukier 20 dag
cukier waniliowy 15 g
tłuszcz do formy
jaja 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Mąki dokładnie wymieszać. Masło utrzeć na pianę. Białka ubić na sztywna pianę, następnie dodawać stopniowo cukier a na końcu po jednym żółtku. Ubijając w dalszym ciągu połączyć piane z utartym masłem, cukrem waniliowym i mąką. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.09.2013 10:43
lubie takie ciasta
Iwusia 24.05.2013 23:15
piękna, puszysta babka piaskowa
Rybciia 18.06.2012 08:13
smaczna :-)
Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:35
pycha
Angelika10 15.09.2011 21:06
Pyszna babka.
Norgiusz 30.03.2011 07:57
fajne
Emilia22 16.12.2010 16:41
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak