Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1,5 szklanki
cukier puder 4 łyżki
poziomki 2 szklanki
cukier waniliowy 15 g
ciasto francuskie 2 opakownia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z kremem

Ciasto francuskie upiec w nagrzanym piekarniku. Zimna śmietankę ubić na pianę, pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy. Gotowy krem wymieszać z poziomkami. Ostudzone ciasto przełożyć kremem, pokroić w kwadraty. Podawać od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.11.2012 13:41
pycha
kate.500 02.08.2012 23:01
super
caralajna 24.02.2012 14:15
palce lizać :)
Angelika10 20.12.2011 23:53
smaczne
Monika193
Monika193 27.10.2011 19:24
mniam
Justyna70 08.09.2011 17:52
z poziomkami musi być super!
Iwona51
Iwona51 16.12.2010 16:47
Fajnie brzmi na pewno jest apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak