Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z papryki i szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa 20 dag
cebula 2 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
pomarańcza 1 szt
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
baleron plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z papryki i szynki

Paprykę pokroić w paski, jajka w ćwiartki. Na środku półmiska ułożyć paprykę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą i obłożyć plastrami cebuli. W koło ułożyć zwinięty w ruloniki baleron na przemian z ćwiartkami jajek i cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.08.2012 21:30
smaczna
Iwusia 02.07.2012 23:34
bardzo fajna
Myszka75 27.05.2012 14:47
kolorowo smacznie i zdrowo:)
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:50
fajne
Wafelek2601 11.11.2011 09:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak