Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1/3 szklanki
marchew 1 szt
cebula 2 szt
chrzan 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz ziarnisty 0,5 łyżki
imbir 3 szt
filety śledziowe 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie, pokroić na kawałki. Chrzan, cebulę i marchewkę pokroić w plastry. Ocet zagotować ze szklanką wody, cukrem i przyprawami. Układać warstwami w słoju śledzie, marchew, chrzan i cebulę, zalać ostudzoną zaprawą. Odstawić na 24h w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.01.2014 08:11
pyszne śledziki
mirosława4 06.06.2012 18:30
mniam
Monika193
Monika193 16.12.2010 23:00
uwielbiam śledzie w occie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak