Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 6 szt
korniszony 3 szt
grzybki marynowane 0,5 szklanki
kapary 1 łyżka
jabłko 1 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
szczypior 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa 2 łyżki
cytryna 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Filety śledziowe opłukać, pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku. Jabłko i cebulę bardzo drobno posiekać, przyprawić solą i cukrem. śledzie obłożyć cebulą i pokrojonymi korniszonami, grzybkami, masłem i pokrojonym jajkiem oraz posypać szczypiorkiem. Udekorować cząstkami cytryny, skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.12.2013 11:55
chętnie spróbuję :)
Iwona51
Iwona51 04.09.2011 13:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak