Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka
masło 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Warzywa pokroić w plasterki. Fasolkę pokroić w kawałki, połączyć z włoszczyzną, zalać wrzącą, osoloną wodą i ugotować do miękkości. Posiekana cebulę zrumienić na smalcu. Masło stopić, wymieszać z mąką. Dodać kilka łyżek zupy, wymieszać i wlać do garna z zupą. Dodać zrumienioną cebulę, zamieszać, zagotować. Odstawić, wymieszać ze śmietaną, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.12.2011 07:30
bardzo chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak