Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po tatarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
cebula 3 szt
śmietana 0,5 szklanki
masło 0,5 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
korniszony 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
grzybki marynowane 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po tatarsku

Filety pokroić na kawałki, cebulę w plasterki. W niskim naczyniu ułożyć śledzie, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, przełożyć cebulą, zalać śmietaną i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po ostudzeniu posypać pokrojonymi ogórkami i grzybkami marynowanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.01.2014 10:28
ciekawy przepis,pycha śledziki
Rybciia 15.06.2012 13:39
smaczne :-)
olkaaa 13.04.2012 07:55
fajne
kuklik 02.10.2011 07:01
śledzik w każdej postaci MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak