Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2
cukier 4-5 łyżka
Goździki całe Prymat 2
jabłko winne 2 kilka dużych szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-gruszkowy

4 szklanki wody wlać do garnka, dodać cukier, skórkę cytrynową, goździki i cynamon. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem 10 min. Owoce opłukać, obrać, pokroić na ósemki, oczyścić z gniazd nasiennych, włożyć do garnka, przykryć i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.09.2011 12:55
dobry o obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak