Sposób przygotowania

Grube steki (około 5cm) oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać olej canola, smażyć mięso 3 minuty z każdej strony. Następnie włożyć mięso do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 8 minut, mięso będzie wówczas średnio krwiste. Po wyciągnięciu z piekarnika, położyć na steki masło.
Szparagi umyć, odciąć końcówki, wrzucić na 45 sekund do mocno osolonego wrzątku, następnie wrzucić do wody z lodem. Drobno posiekane szalotki wsypać na patelnie z oliwą, dodać szparagi i obtoczyć je w maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Steki podawać ze szparagami z dodatkiem sosy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne danie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !