Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przepiórka 3 szt
olej 4 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórka pieczona

Przepiórkę naciąć tak aby oddzielić pierś od korpusu. Mięso natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, położyć mięso skórką do dołu, zrumienić około 2 minuty z każdej strony. Następnie wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika (temperatura 180 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.05.2012 22:28
przepyszne mięsko
Iwona51
Iwona51 19.06.2011 18:12
super
suzana 16.12.2010 15:13
nie jadłam nigdy przepiórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak