Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
musztarda 1 łyżka
szpinak 20 dag
masło 1 łyżka
szalotka 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w śmietanie

Śmietanę mocno podgrzać, dodać musztardę. Szpinak ugotować w osolonej wodzie przez 20 sekund, następnie polać zimną wodą, odcedzić. Masło rozpuścić na patelni, przesmażyć posiekana szalotkę i czosnek. Wrzucić szpinak i śmietanę, całość wymieszać, przyprawić do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.10.2012 07:32
mniam, też taki lubię
olkaaa 02.10.2012 08:05
bardzo go lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak