Sposób przygotowania

Dżem malinowy podgrzać w rondelku, dodać 25dag świeżych owoców, całość ostrożnie wymieszać. Odstawić dżem aby ostygł.
Z 13 jajek oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać 110g cukru i wszystko razem utrzeć na pulchną masę, dodać kakao i wymieszać z ubitą pianą z białek. Przygotować 2 formy, przelać ciasto po połowie do każdej i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.
Ciasto ułożyć na paterze, nałożyć malinowe nadzienie, przyłożyć drugim ciastem i ułożyć świeże maliny, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki tort musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienity torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !