Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonego czosnku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek główki 4 szt
oliwa 300 ml
mąka 2 łyżki
wywar drobiowy 1,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 2 (gałązki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonego czosnku

Do garnka wlać oliwę, podgrzać, włożyć całe główki czosnku i umieścić w nagrzanym piekarniku na 40 minut. Następnie do rondelka przelać około 150 ml oliwy aromatyzowanej czosnkiem, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżki mąki i smażyć 2 minuty. Dolać 1,5l wywaru i gałązki tymianku. Gotować wszystko razem 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.02.2013 15:14
smaczna
Iwusia 14.09.2012 00:34
fantastyczna
Iwona51
Iwona51 04.09.2011 13:14
coś nowego
ewaa 06.07.2011 21:12
ciekawa zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak