Sposób przygotowania

Umyte główki szparagów gotujemy na parze.
- Starty parmezan układamy na suchej patelni, formując placuszek i (na małym ogniu) czekamy, aż się lekko zrumieni. Delikatnie, gorący przekładamy na - jak było w moim przypadku- butelkę od oliwy i formujemy łódeczkę. Układamy na talerzu. Wypełniamy porwanym listkiem sałaty, główkami szparagowymi zielonymi oraz posiekaną natką pietruszki oraz lazurem. Doprawiamy i skrapiamy oliwą z oliwek extra vergine.Dekorujemy płatami parmezanu, ćwiartkami pomidorków i liśćmi natki. Odpływamy :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    piękne danie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pomysłowo i elegancko - a składniki takie niby proste...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !