Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drobiowa z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
jajko 2 szt.
pistacje bez skorupek 2 łyżki
śmietana 12-procentowa 1 łyżka
koperek świeży 1 pęczek
pieprz czerwony 1 łyżeczka
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drobiowa z pistacjami

Kurczaka umyj, osusz. Zdejmij skórę (delikatnie, by jak najmniej ja porwać), mięso oddziel od kości. Jeden filet z piersi odłóż, pozostałe mięso zmiel trzykrotnie. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Do zmielonej masy mięsnej dodaj jajka, śmietanę, pistacje, koperek i pieprz czerwony, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę rozsmaruj na rozłożonej skórze, na środku ułóż odłożony filet. Całość ściśle zwiń, mocno owiń folia aluminiową. Włóż do rondla, zalej wodą, dodaj kostkę bulionową, gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostudź, pokrój na plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 04.11.2011 21:33
brzmi zachęcająco
owca441 26.02.2011 20:03
mniam pyszne
teresa18 15.01.2011 23:14
ciekawe! muszęto zrobić
MAŁGORZATA79 12.01.2011 16:34
warto to zrobić
kuklik 23.12.2010 15:49
brzmi pysznie
bami 16.12.2010 12:52
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak