Sposób przygotowania

Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój w dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek ryby obierz ze skóry i ości, zmiel. Żelatynę namocz w 50 ml wody, rozpuść na małym ogniu.
Zmieloną rybę wymieszaj z żółtkami, bułkami, posiekaną natką, żelatyną, masłem i musztardą. Na koniec dodaj ubitą z białek pianę, przypraw solą i pieprzem. Farszem napełnij dzwonka karpia.
Cebule, seler, marchewki i pietruszki pokrój, zalej wodą (tak, by je przykryła), ugotuj. Zmiksuj, przypraw. Polej karpia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !