Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce w sosie karmelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2
mandarynka 3
łyżka masła 2
likier pomarańczowy 3 łyżki
bagietka 2-3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce w sosie karmelowym

Banany obrać, pokroić w 1,5 centymetrowe plasterki. Mandarynki obrać ze skórek i błonek. Na małym ogniu, na patelni o grubym dnie stopić masło, podsmażyć owoce (10min.), przewracając je od czasu do czasu. Polać likierem, posypać cukrem i po zwiększeniu płomienia smażyć aż cukier się rozpuści i zacznie karmelizować. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.09.2011 11:08
a co na to owoce?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak