Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
czosnek
cynamon
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
pomidory
sól
pieprz
bulion warzywny
soczewica czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej soczewicy

do garnka dajemy troszke oliwy wrzucamy posiekana cebule podsmazamy dodajemy wycisniety czonek wrzucamy soczewice dokładnie mieszamy i dodajemy okolo 1 litra bulionu wszystko gotujemy dodajemy liść laurowy troszke cynamonu nastepnie 3-4 łyzki koncetratu pomidorowego wszystklo znowu gotujemy i dodajemy posiekane pomidory gotujemy jeszcze około 15 minut i pyszna rozgrzewająca zupka gotowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.03.2012 09:43
pycha
Baska Kaska 16.04.2011 08:31
smaczna i zdrowa
Jolanta40 17.12.2010 14:07
chętnie bym skosztowała
Anita21 16.12.2010 19:20
mi bardzo smakowała a syta jest na pewno :) smak ma pomiędzy pomidorową a grochową :)
bami 16.12.2010 12:53
Wygląda smakowicie i pożywnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak