Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek kielecki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 50 dag
kiełbasa 15 dag
szynka 15 dag
wędzony boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek kielecki

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić szynkę. Litr wody zagotować z majerankiem, liściem laurowym, pieprzem i solą, wsypać ziemniaki i szynkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać żurek i zagotować. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na drobno na pokrojonym boczku i kiełbasie, dodać do zupy, doprawić ją solą i chrzanem. Podawać z jajami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak