Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z grilla z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
imbir 1 łyżka
olej 3 łyżki
sok z pomarańczy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z grilla z imbirem

Udka umyć i osuszyć. Olej połączyć z sokami. Dadac do tego sól, pieprz, paprykę i imbir - wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć udka. Mięso zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok 2 godz. - im dłużej tym lepiej.
Kurczaka wyjąć z folii, ułożyć na ruszcie i grilować po 25 min z każdej ze stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.08.2011 12:59
No proszę, z imbirem nie próbowałam :)
romanrafal
romanrafal 09.05.2011 18:06
klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak