Sposób przygotowania

Masełko rozpuszczamy , gdy się troszkę rozpuści dodajmy mąkę i mieszając cały czas aż masa będzie gładka , tylko nie wolno nam zagotować , zanim masa będzie brązowa dolewamy pomału, mleko i masa stajnie się gęstawa . Możemy teraz dodać gałkę możemy dodać gotową albo całą tylko trzeba ją zetrzeć na tartce , doprawić solą i pieprzem świeżo zmielonym , wymieszać i zdjąć z ognia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepis, ktory zawsze się przyda!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo lubię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !