Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny 1
kwaśna śmietana 50 ml
płatki migdałowe 1 op
skórka pomarańczowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z migdałami

Selery i jabłka umyś i obrać. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach, skropić z sokiem z jednej cytryny i wymieszać. Dodać sól, cukier, śmietanę i wymieszać.
Płatki migdałowe delikatnie uprażyć.
Posypać surówkę migdałami i startą skórką z pomarańczy.

Ps. Można też dodać startą marchewkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak